mandag 12. januar 2015

Paris: Historiskt vittnesbörd om styrka och mod i en mörk tid av terror (VIDEO)


Den stora politiska demonstrationen i Paris januari 2016, med svimlande 1,5 milljoner människor var en historisk markering, som står som ett lysande vittnesbörd om styrka och mod i en mörk tid av islamsk terror.
Det mest facinerande var att over 40 statsledare och politiker från hela världen deltog; både judiska, muslimska och kristna ledare.

Arm i arm gick de främst i demonstrationen, och visade hur värdefull yttrandefriheten är; denna viktiga del av vår demokrati. 
Överför hela världen utvisade världens ledare här ett stort mot och samhald mot islamsk terrorism.  ALLA FÖRUTOM ÉN: BARAK OBAMA.

När man vet vilken enorm säkerhetsapparat som stills upp vid besök av EN statsledare, förstår man vilken säkerhetspolitisk risk så många av världens ledande politiker utgjorde; i ett hav av människor och i en stad som just varit rystad av terror, och där risken för nya terrordåd är hög.
Ändå gjenomfördes denna enorma och viktiga markering.

Statsminister Manuel Valls uttalade till det franska folket:”Journalister blev dräpna därför att de försvarade friheten. Poliser blev dräpna därför att de försvarade er. Judar blev dräpna därför att de var juder. Indignationen måste vara absolut och total, och inte i bara tre dagar, men för all tid.”

Kan vi fatta detta hat mot judar som finns i muslimers hjärtan, som är synonymt med Hitlers? Även inne i klippemoskeen i Jerusalem finns detta hat uttrykt på väggarna.

Det var otroligt viktigt att  Israels statsminister Netanyahu var där.
Stärkt var det att se hur Frankrikes judiska befolkning tog emot Netanyahu i den stora synagogen i Paris.
De ropade: ”Bibi, Bibi”, ”vi älskar dig”, och ”hjälp oss”!

Natanyahu uttalade efter terrordåden i Frankrike: ”Jag önskar att säga till alla judar i Frankrike och i Europa – Israel är eras hem. Om inte världen tar till förnuft, kommer terroren också att ramma andra platser.” 

  Min bön är att alla världens ledare till fullo skall förstå att extrem islam arbetar hårdt och effektivt för att sprida islam och kalifatet över hela världen. Och den västliga världen måste vara villiga till att bringa fienden i knä, förstöra den.
Man kan inte förhandla med människor som åtar sig till att drepa dig.
Om inte vi förstår det, kan de extrema muslimerna lykkas. Förra gången islam reste sig, kom muslimerna ända fram till Wien – och det är inte SÅ länge sen – har vi glömt det?

Israel är redo att försvara sig mot den fienden som vill välta demokratin och införa sharia – är vi? 

Hollande och Netanyahu ankommer synagogen i Paris

Ideologien till de extrema muslimerna är den samma som Hitlers; de samarbetade också med Hitler under 2.världskriget. Skillnaden är att nu finns även atomvapen och kemiska vapen tillgängeliga. Nu finns effektiv kommunikation via internet. Det finnas en islamsk ideologi som förhärligar blodsutgytelse, samt det att få dö genom att samtidigt dräpa andra människor.
Stormuftin av Jerusalem och Hitler, 1942.
Västen har mycket att lära av Israel, som dagligen hotas av detta islamska hat.
Västen måste inse vilket hot extrem islam faktiskt utgör.
När de säger de vill dräpa dig och styrta din demokrati, så skall du ta det på yttersta allvar.
DET ÄR INTE ATT VARA RASIST.

Extremismen pågår inte bara i Syrien, Irak och MellernÖstern.
Det pågår i ”det stilla” i europeiska länder, där Europas kristna kulturarv pressas till att ge vike (inte kors, inget besök i kyrkan till jul på skolan, muslimska no-go zoner osv).
Det pågår i terrorattacker mot vestliga länder, som vi kommer att se öka i 2015.
Det pågår i muslimska länder, där kristna, juder, sekulära muslimer och andra minioritätsgrupper forföljs och dräpas.
 
Se video från no-go zoner i Sverige >> HÄR


Denna utväckling har pågått i MÅNGA år – men västens politiker har inte villat lyssna. Om inte dessa problem konfronteras NU, och på ett omfattande sätt, så kan Europa tapa denna kamp.
Vi måste inse att det inte räcker att försöka BEGRÄNSA denna fiende i Syrien och Irak. Det räcker inte här hemma att försöka ändra lager på ett generelt grunnlag. (Till exempel förslaget om att  ingen får ha mer än ett statsborgarskap)
Vi måste ha MOD att göra ändringar som rättar sig direkt mot problemen. 

Vidare måste de öppna gränserna stängas, och passkontroll geninföras. Polis och säkerhetstiltak stärkas, och den internationala kampen måste stärkas på många olika områden, militärt, economiskt och så vidare.
Gränskontroll, Österrike
Gårsdagens markering i Paris visade en enad värld för demokrati och mot extrem islam. Medias roll i att sätta dagsorden och driva fram politisk debatt och handling, är oerhört viktig.

Fyra av de dräpna judarna i terrordåden i Frankrike, kommer att begravas i Israel.
Liksom judarna lever i hot bara för att de är juder, så kan nu också journalister, kristna, homofila, samt muslimer som inte är extrema i tron, få känna på denna rädsla. Hotet kommer från samma källa: Extrem islam.
Vi skall inte ge vika.
Det måste få oss att förstå Israel bättre, och stå tillsammans med Israel.

Obamas frånvaro i gårsdagens markering i Paris var påfallande.
Man kan förstå det utifrån ett säkerhetsperspektiv, kanske, men samma risk fanns för alla statsledare.
De valde att komma ändå.
Att Obama valde att ställa sig utanför denna enhet, kan man bara spekulera över. 
Han borde i alla fall skickad någon högre upp än USAs ambassadör.
I dag finns ett vacum - Världen väntar på en stärk ledare.
Västens politiker och press måste handla med vishet och mod, så att världens ledarskap förblir en försvarare av det västliga demokrati.
 



Kolla också:







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar