mandag 4. juli 2016

Isis, Islam & Israel (VIDEO)

Många försöker definiera den senaste vågen av terrorattacker som "inte islam." Det skulle kräva att klassificera Muslimska brödraskapet, Hamas, Hizbollah, Islamska Jihad, Shabab, Boko Haram, al-Qaida, talibanerna, ISIS och ayatollorna också som "inte islam."  

I denna video talar Asher Intrater om sammanhanget mellan olika islamska grupperingar, och hur moderat islam potentiellt leder till islamsk terror och jihad. 
Intrater är en Messiansk Jude, forfattare och församlingsledare från Israel.


Nästan alla terrorattacker har åtföljts av rop av "Allah Akhbar." 
Man skulle kunna säga att det finns en skillnad mellan "moderata" islam och "extremistiska" Islam. Det är en legitim diskussion.  

Det finns för visso olika strömmar inom kristendomen och judendomen.  
Vissa skulle säga att moderat islam är den "riktiga" Islam, med extremisterna som en perversion; andra skulle säga precis tvärtom, att extremisterna är den "riktiga" Islam, med de moderata som en urvattnad version.

RADIKALISERING

Det är i de flesta fall nödvändig med en moderat muslimsk gemenskap för att de extremistiska element ska slå rot.  
Mönstret brukar vara:

   1. En
moderata islamsk gemenskap - som så efterföljs av:


  
2. En extremistisk islamsk indoktrinering - som så efterföljs av:


  
3. Terroristattacker 


Terrorism måste föregås av extremistisk indoktrinering; extremistisk indoktrinering måste föregås av en moderat gemenskap. 

Trogna radikaliserade muslimer i Storbritannien- målet är gemensamt världen över: Alla länder skall underläggas islam och sharia lag.

Några moderata muslimer  motsätter sig häftigt islamsk radikalism.  
Låt oss kalla dem: motståndare. 
Några moderata muslimer gynnar öppet islamsk radikalism- Låt oss kalla dem förespråkare.
Många moderata utnyttjas och missbrukas av islamsk radikalism: Låt oss kalla dem offer. 

Alla tre typer av moderata: Motståndare, förespråkare, och offer, vare sig de önskar det eller inte, kommer att manipuleras av radikalerna, om inte starka åtgärder inom undervisning, juridik och säkerhet vidtas. 

Åtgärderna mot terror måste vara de samma för alla grupperingar, oavsätt bakgrund. Det finns några små judiska grupper i Israel som förespråkar terror aktivitet; de måste behandlas som olagliga av den israeliska regeringen. Varje grupp som förespråkar terror är kriminell.

Men skulle vi räkna alla terroristverksamhet från buddhistiska, hinduiska, kristna eller judiska grupper under de senaste tio åren, tvivlar jag att vi skulle komma fram till 1% av vad som begås av islamiska extremister. 

Radikalisering av palestinska barn genomsyrar deras liv. 
Här från årets barnläger, Hamas-krigare går genom terrortunnel: "Framåt, mitt barn, du kommer dö som martyr(Shaheed), och spränga fienden i luften."

Vissa har sagt att problemet med terrorattackerna är bristen på vapenkontroll. Vapenkontroll kan vara en faktor, men om det var roten till problemet, då skulle Twin Towers attacken ha varit ett problem vidrörande pilotcertifiering; och den nuvarande vågen av knivattacker och halshuggningar skulle vara ett problem vidrörande köksredskap. 


DILEMMAET FÖR SÄKERHETSSTYRKORNA

Ett videoklipp från februari 2016 som visar unga flickor som försöker att bli Shaheed, det vill säga martyr, belyser dilemmaet för säkerhetsstyrkorna. Policyn är enkel: En angripare ska dödas endast när han representerar ett hot mot andra liv.  

Tillämpningen av denna regel kan vara komplicerat. I Israel har vi terroristattacker varje dag. Förra veckan var det en attack 100 meter från våra barnbarns dagis; en timme senare en attack vid vägkorsningen som leder till en av våra barns hem.  
De unga flickorna i videon hade bara ögonblick innan knivhöggit en oskyldig arabisk man i nacken. En av de två dödades, och den andra skadades innan de togs i förvar av polisen.


MARTYRIUM
Många videos visar till synes vanliga människor, däribland kvinnor och ungdomar, som plötsligt drar fram knivarna och sticker ner säkerhetsvakter utan någon omedelbar provokation.  

Scen från terrorattacken i Ramble. Källa: Jerusalem Post

Poängen med videon med de unga flickorna i februari 2016, var att de endast hade ett mål: Att bli martyrer.  
I en annan incident nyligen dödade en terrorist 3 personer och fångades sen levande. Han grät därför att han hade misslyckats med att bli dödad som martyr. Det fanns ingen ånger för mord; bara ånger att han inte nådde Jihad paradiset. 


Ett gemensamt tema bakom all Jihad och terror verksamhet, är hatet mot Israel.  
Det kan mycket väl vara så att attacken i San Bernadino, Kalifornien föranleddes av argumenten från en kristen Messiansk Jude som försvarade både sin tro på Yeshua (Jesus) som Messias, och sin stöd av nationen Israel.  
Han var i så fall den verkliga martyr.


Du kanske också vill kolla:



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar