søndag 17. januar 2016

Vad nästa amerikanska president- OCH DU - behöver veta om Iran och Islamiska Staten


Nu sägs att Iran har uppfyllt sina åtaganden i kärnenergiavtalet med stormakterna. USA:s och EU:s sanktioner hävdes därmed.
Jag är mycket glad för de fångar som har sluppits fri i samband med avtalet, men lika sorgsen över att drivkraften nog like mycket har varit att sukra avtalet, och föra något av uppmerksamheten bort från avtalet.

Det som ingen talar om nu, är det som Iranska ledare talar om på sitt eget språk, när internationella tv kameror inte rullar- kampen mot vesten. Vi måste inte ha några illusioner om att Iran är ett mindre hot mot världsfreden än islamska staten ISIS/ISIL- de har samma mål: Att införa kalifatet; de har bara olika vägar. 
Det är farlig när världens politiker inte känner andra kulturer och ideologier.


Lyssna därför till JOEL ROSENBERG som känner Mellanöstern mycket väl - Han omtalar här viktigheten av att förstå vad som är kärnan i den islamska fiende vi har framför oss, för att förstå vad som krävs av oss; Sverige som USA, Svensson som statsminister.

Det som är lika viktigt att känna till, är att den övernaturliga makt som islam kallar allah, är motsatsen till den goda, rättvisa Bibelens Gud. 

Joel C Rosenberg, eftertraktad Mellanösternkännare och författare av många böcker


2016/01/06

Ovala Rummet är ingen plats för arbetsträning.
På mindre än en månad kommer väljare i Iowa att avge sina röstar, och officiellt sätta presidentvalet 2016 i rörelse.

Den stora frågan är: Kommer amerikanerna att välja en ledare som verkligen kommer att vara redo från dag ett, för att möta de enorma globala utmaningar som ligger framför oss, framför allt i Mellanöstern? Framför allt måste nästa president i USA förstår att den största utmaningen för västalliansen i Mellanöstern är inte bara hotet från radikal islam, men från  apokalyptisk islam.

Tyvärr är de flesta kandidater och väljare fortfarande inte tillräckligt bekanta med sådana distinktioner. Men de behöver bli det.

Varför? Medan anhängare av radikal islam (som al-Qaida, talibanerna, Hamas, etc.) använder våldshandlingar i hopp om att driva USA, Israel och andra "otrogna"/infidels  bort från vad de anser vara deras heliga mark, söker anhängare av apokalyptisk Islam att  använda folkmord att förinta alla otrogna, och upprätta en global islamisk stat, känd som kalifatet.


För första gången i mänsklighetens historia, drivs ledarna för två nationalstater av eskatologi (lära om världens undergång, domedag). De styrande i den islamiska republiken Iran är uppslukta av gamla islamiska profetior, som förutsäger slutet av världen som vi känner den. Det samma är de styrande i den islamiska staten (IS). Iran är Shi'itiska. Islamska staten är Sunni.

Men båda tror att deras Messias - känd som "Mahdi" (och för Shi'te muslimerna som "tolfte imamen" eller "den dölda Imam") - kommer att visas på jorden när som helst. Båda tror att han kommer att inleda endtiden och jordens slut.

Båda är fast beslutna att påskynda hans ankomst.

Men de har väldigt olika strategier för att komma dit.


Abu Bakr al-Baghdadi, ledaren av IS, tror att hans uppdrag är att omedelbart bygga kalifatet i Levanten (Irak, Syrien, Libanon, Jordanien, Israel och de palestinska kontrollerade områden), och slakta alla som vägrar att konvertera till hans typ av Islam. Han vill dra västmakterna (också kallad ”forces of Rome") in i en apokalyptisk strid i den syriska staden Dabiq, eftersom det är där han tror islamisk profetia har lovat en stor seger. Därefter tror han att Mahdi ankommer, för att sprida kalifatet runt om i världen.

"Skynda er, muslimer till ditt land," proklamerade al-Baghdadi i en ljudinspelning i juli 2014. "Det är ditt land. Syrien är inte för syrierna, och Irak är inte för irakierna.
Landet är för muslimer, alla muslimer .... Detta är mitt råd till dig. Om du håller dig till det, kommer du att erövra Rom och äga världen, om Allah vill. "


I kontrast till detta, tror Irans ayatolla Ali Khamenei och hans närmaste rådgivare att första prioritet inte är att bygga kalifatet, utan snarare att bygga den infrastrukturen som behövs för att skapa en arsenal av kärnvapen. När de är redo att begå folkmord på en episk skala – tillintetgöra Amerika och Israel - då kan de vända sin uppmärksamhet mot upprättelsen av det islamiska riket, och då tror de Mahdi vill ankomma.

"Den dölda Imamen har ingen påtaglig närvaro bland oss, men ... vi måste bereda marken för hans snabba ankomst," sa Irans president Mahmoud Ahmadinejad, i 2006, den gång var han senior rådgivare till Khamenei. "[Han kommer inte att synas] om vi sitta overksamma. "

"Den kommande Imam Zaman [Mahdi] är det definitiva löfte från Allah" , deklarerade Khamenei i 2014. ”Mänsklighetens karavan har varit i rörelse från skapelsens början...  till tidpunkten för ankomsten av Imam Mahdi .. .. jag kan säga till dig med största förtroende: Allahs löfte om Mahdis ankomst, och upprättelsen av en ny islamisk civilisation, är på väg ".

"Den iranska nationens slagord på Al-Qods [Jerusalems] Dag, visar vad dess ställning är" insisterade Khamenei sommaren 2015, strax efter att kärnkraftsavtalet var offentliggjord. "Slagorden " Död åt Israel "och" Död åt Amerika "har rungat i hela landet ....
Även efter detta avtal, kommer vår politik gentemot den arroganta USA inte att ändras. "

  

Apokalyptiska tänkande är ohejdad i den muslimska världen. Enligt en studie från Pew Research Center 2012, ”tror halvparten eller mer av muslimene i de flesta länder i Mellanöstern och Nordafrika, Sydasien och Sydostasien, att de kommer vara i live när Mahdi ankommer." I en värld med ca 1,6 miljarder muslimer, innebär detta att uppemot 800 miljoner muslimer tror att världens slut är nära.

I Egypten tror 40 procent av muslimer detta. I Jordanien är antalet 41%. Bland palestinier, är antalet 46%. I Turkiet är det 68%. I Irak är det 72%. I Afghanistan, är antalet hela 83%.

Likaså tror miljontals muslimer att Jesus kommer tillbaka till jorden. MEN- de tror inte Jesus är Messias eller Guds son, så  som kristna tror. Snarare tror de Jesus är en hjälpare till Mahdi, som kommer att tvinga alla otrogna att konvertera till islam eller slaktas.

Pew undersökningen visade att 28% av Jordaniens muslimer tror att Jesus kommer tillbaka till jorden. I Egypten är det 39%. Bland palestinier, är antalet 46%. I Irak är antalet så högt som 64%. Afganistan svimlande 83%.
BLOGGARS KOMMENTAR:
Tänk genom vad konsekvenser det kan få för Sverige och Europa, att en milljon människor med detta livssyn, denna kultur och denna agenda, sprids i vårt land, vårt kontinent.
Vi får en försmak från det som står varje dag i tidningerna: Ilska, bråk på asylboenden, knivhuggning, drap, massövergrepp på barn och kvinnor.
Lägg till radikalisering, infiltrering av islamska teroristar (enligt EU-rapport des15, jan16), passivisering och missnöje - Sverige måste förstå att vi kommer behöva internera måga av dessa. En gemensam Europeisk lösning på detta bör iverksättas, precis som gemensamma läger för asylsökande i närområderna.
 
Inte varje muslim som tror på islamisk eskatologi önskar att se – långt mindre delta i – krig som innebär folkmord, för att uppfylla sina favorit profetior. Men ledarna i Iran och IS önskar detta och gör detta. Det är det som gör dem så farliga.

Under de senaste åren har jag skrivit två serier med romaner, inte bara för att underhålla, men att hjälpa det amerikanska folket, kongressledamöter, presidentkandidater och andra till att få kännedom om ett sådant islamisk apokalyptiskt tänkande, och om olika worst case scenarier som kan uppstå därsom västerländska ledare är förblindade av fiender som de inte förstår. Ännu mycket mer måste göras för att se till att amerikanska väljare, och ledarna de kommer att välja, verkligen förstå dessa fakta.

Överste kommanderande i USA är ingen nybörjare tittel. Ovala Rummet är ingen plats för nybörjare. Händelser, i Mellanöstern i synnerhet, går för fort för en nybörjare. Den fria världens nästa ledare,  kommer behöva gå in  i Vita huset med en djup förståelse av vilka våra fiender är, med en avgörande och beslutsam handlingsplan för att neutralisera – inte bromsa – dessa fiender, och med ett erfarent nationellt säkerhetsteam.

Insatserna är för höga för allt annat förutom detta.
 

Författaren har skrivit tio New York Times bästsäljare,  internationella politiska thrillare med mer än tre miljoner exemplar i tryck. Hans elfte roman, Den första gisslan, offentliggjordes den 29 december (www.joelrosenberg.com) Du kan följa honom på Twitter:  @JoelCRosenberg.
Top of Form

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar